İlaç Niyetine Keçi Boynuzu Pekmezi -Minik Kelebeğin Annesi

6 Kasım 2015 Cuma

İlaç Niyetine Keçi Boynuzu Pekmezi

İlaç Niyetine Keçi Boynuzu Pekmezi

Keçi boynuzu pekmezini bilmeyen yoktur . Küçükken burnumu tıkayarak her gün içerdim . Yani annem zorla içirirdi . Aslında ağacından keçi boynuzunu yemeyi çok severdim ama o pekmez içilecek diye tuttururdu annem hatta babam bile . Anneme çok kızardım o zaman ama şimdi ise kendime kızıyorum ve çok iyi anlayabiliyorum . Annelik işte... Özelliklerde çocuklarda ilaç niyetine keçi boynuzu pekmezi .

Keçi boynuzunun faydaları saymakla bitmez . Ben kendimden örnekle bildiklerimden bahsedeceğim biraz tabii dikkat edilmesi gerekenleri de . Keçi boynuzu Akdeniz bölgelerinde yetişen bir ağaç . Taze tüketildiğinde çok tatlı bir tadı var . Keçi boynuzu pekmezi selenyum , magnezyum , potasyum , sodyum , A ve C vitaminleri bakımından çok zengin . 

Keçi boynuzu pekmeziyle çocukluğumdan sonra hamileliğimde tekrar karşılaştık . Hamileliğim boyunca hiç kansızlık gibi bir problemim olmadı çok şükür . Düzenli ve sağlıklı beslendim hep . Doktorumun dediğinden çıkmadım ve çok da faydasını gördüm . Bazı doktorlar var ki daha ortada kansızlık yokken dünyanın kan ilacını veriyorlar .

Çok şükür doktorum öyle değildi onun için onu seçmiştim zaten . Kan değerlerim hep normal yada sınır da seyretti ve 3. ayımdan sonra doktorumun tavsiyesi ile her gün sabah akşam 1 yemek kaşığı keçi boynuzu pekmezi içtim . Çok ama çok faydasını gördüm . Sevmesem de kışın hep uygularım bu durumu . Tabiii sonra Berrak doğdu . Bende annem gibi Berrak'a keçi boynuzu pekmezi içirmek için kırk takla attım . :)

Şimdiler de tatlı diye diye içiyor pekmezini . Bu sorunsuz ilaç ve pekmez içimi acayip şahane bir şeymiş ya bebekliği aklıma gelince , o ilaç içişleri falan kabus .   :)   Neyse atlattık çok şükür bu günümüze .


Keçi boynuzu pekmezinin faydaları :
  • Gribal enfeksiyonlarda , astım , bronşit ve şiddetli öksürük de oldukça etkilidir .
  • Güçlü bir antioksidandır .
  • Antiallerjık ve antibakteriyel özelliği vardır .
  • Cinsel gücü arttırır . 
  • Sperm kalitesini arttırır .
  • Çocuklarda zeka geliştirici özelliğe sahiptir .
  • Sindirim sistemine ve mideye olumlu etkilere sahiptir .
  • Kalsiyum açısından zengin oluşu ile kemik sağlığına ve kemik erimesine oldukça faydalıdır .
  • İçerdiği potasyum ve sodyum sayesinde karaciğer dostudur .
  • Kalp damar hastalıklarında oldukça iyi etkilere sahip .
  • Vücudu dinç tutar ve hastalıklara karşı korur .
Keçi boynuzu pekmezi ile dikkat edilmesi gerekenler :

* Şeker hastalarını doktora danışmadan kullanmamalıdır .

* Keçi boynuzu pekmezi ısıtılmamalı  keke ya da ısı gören hiç bir yiyeceğe eklenmemelidir . Çünkü pekmez yüksek ısıya maruz kalınca kansorejen etkiler doğurabiliyor .

* Kan sulandırıcı ya da kan inceltici ilaçlarla birlikte asla kullanılmalıdır .

* Aşırı tüketildiğinde mide bulantısı yapabilir .

Hadi bakalım pekmez içmeyen kalmasın . Ama soğuk pres olanları tercih etmeniz tavsiyemdir . Kış gelince çocuğundan kocasına kadar ev halkına kaşık kaşık pekmez içeren anneden sevgiler  :)









10 yorum:

  1. Pekmez severiz eşimle Duru pek sevmez, pekmez konusunda organiğini sipariş ederim çünkü piyasadaki bir çok pekmez maalesef su gibi. Bizde kırk takla atarak içirtiyoruz..

    YanıtlaSil
  2. ah ben çocukluğumda ne çok pekmez içmişimdir :) çokta severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohhh ne güzel oğluşunda sever ilerde inşallah :)

      Sil
  3. çocukluğumdan beri keçi boynuzunu direkt öyle yemeği daha çok seviyorum evde hep bulunur:)

    YanıtlaSil
  4. Bizimkiler kendi pekmezlerini kendileri yaparlar; dut ve üzüm. Evde bunlar hiç eksik olmadı şükür. Sanırım biraz da bu nedenle keçi boynuzu pekmezi hiç kullanmadım. Kemik sağlığına iyi gelmesi dikkatimi çekti. Aklımda olsun bundan sonra. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. ben ne yaptıysam içiremedim keçi boynuzunu da yemiyor

    YanıtlaSil

blog tasarım
MİNİK KELEBEĞİN ANNESİ COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.